Atjaunota vēsturiskā fasāde Valdemāra ielā 26

Fasāde pirms un pēc atjaunošanas Rīgā, Valdemāra ielā 26

Noslēgusies nama vēsturiskās fasādes atjaunošana ēkai Rīgā, Krišjāņa Valdemāra ielā 26, kas celta neoklasicisma stilā. Tā ir kultūrvēsturiska ēka, kuras fasāde 2021. gadā atjaunota pēc VAS “Valsts nekustamie īpašumi” (VNĪ) pasūtījuma un tagad, pateicoties AS “Būvuzņēmums Restaurators” paveiktajam, atguvusi savu agrāko veidolu.

Nams K. Valdemāra 36, Rīgā celts 1913. gadā pēc arhitekta Rūdolfa Filipa Donberga projekta kā sešu stāvu mūra A. Leinerta īres nams ar pagrabstāvu vēlā jūgendstila apjomu plastikā un neoklasicisma arhitektoniski māksliniecisko apdari.

[00] Nama fasāde pēc atjaunošanas Rīgā, Valdemāra ielā 26

Nama fasāde pēc atjaunošanas Rīgā, Valdemāra ielā 26

Ēkā plašāk pazīstama kā mājvieta Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes Rīgas 2. nodaļai. Nākamajā gadā ēkas atjaunošanas darbi turpināsies ar balkonu un vēsturisko logu atjaunošanu, pie ēkas galvenās ieejas paredzēts izbūvēt pandusu un iekštelpās liftu, nodrošinot pieejamību cilvēkiem ar kustību traucējumiem.

[00] Nama fasāde pirms atjaunošanas Rīgā, Valdemāra ielā 2

Nama fasāde pirms atjaunošanas Rīgā, Valdemāra ielā 26

Darbu veikšanai noslēgts līgums ar AS “Būvuzņēmums Restaurators”, kam tie jāpabeidz līdz 2022. gada vasarai. Ēkas ārējās sejas atjaunošanā un iekšdarbos tiek ieguldīts aptuveni 1,22 miljons eiro, kas tiek segts no VNĪ kapitālieguldījumiem.

Avots: DIENA: Atjaunota vēsturiskā fasāde ēkai Krišjāņa Valdemāra ielā 26

Comments are closed.