Uzsākta tiesas nama paplašināšana Ventspilī

001-Ventspils-tiesas-nama-KAPSULA

Ventspilī uzsākti Kurzemes rajona tiesas ēkas remonta, paplašināšanas un modernizēšanas darbi, lai izveidotu mūsdienu prasībām un tehnoloģijām atbilstošas tiesu sēžu zāles. Būvniecības darbus plānots pabeigt nākamā gada pavasarī, bet to kopējās izmaksas lēšamas aptuveni 2,4 miljonu eiro apmērā.

Jaunajā piebūvē atradīsies sešas tiesu sēžu zāles un darba kabineti sešiem tiesnešu sastāviem. Savukārt kopējā tiesas vajadzībām paredzētā platība palielināsies no aptuveni 650 līdz 1422,34 kvadrātmetriem.

“Tiesas nams Ventspilī ir būvēts 19. gadsimtā. Ēka, protams, ir ar savu vēsturisko mantojumu un vizuāli ļoti atbilstoša vecpilsētas arhitektūrai, taču funkcionāli tā bija ļoti tālu no mūsdienu prasībām. Mūsu uzdevums ir saglabāt šīs ēkas unikālo arhitektūru un tēlu, vienlaikus panākot, lai ēka un tās jaunā koka piebūve būtu piemērotas un ērtas gan darbiniekiem, gan arī apmeklētājiem,” stāsta AS “Būvuzņēmums Restaurators valdes priekšsēdētājs Mareks Mamajs.

Svinīgā Kurzemes rajona tiesas ēkas paplašināšanas darbu uzsākšana

(Foto autors: Renārs Koris)

Šobrīd Kurzemes rajona tiesa Ventspilī atrodas divos īpašumos, kuros nav nodrošināts nepieciešamais tiesas sēžu zāļu skaits un darba telpas tiesas darba nodrošināšanai,” atzīst tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs. Lai nodrošinātu tiesas darba organizāciju un tiesas pieejamību apmeklētājiem mūsdienu prasībām atbilstošos apstākļos, ar Tieslietu ministrijas atbalstu VAS “Tiesu namu aģentūra” (TNA) šogad ir ieguldījusi finanšu līdzekļus ar mērķi īstenot trīs apjomīgus būvniecības un restaurācijas projektus Ventspilī, Tukumā un Jēkabpilī. Kopējās investīcijas šajos projektos ir aptuveni 11 miljoni eiro, tostarp 2,4 miljoni Ventspilī.

Ventspils-tiesas-nama-vestijums-KAPSULA

(Lai apskatītu vēstījumu nākamajām paaudzēm, kas 2018. gada 18. aprīlī tika parakstīts,
ievietots kapsulā un svinīgi iemūrēts ēkas pamatos, lūdzu, spiediet uz attēla)

“Projekta mērķis ir panākt pozitīvas pārmaiņas tiesu nama ikdienas darba organizēšanā, uzlabojot darba apstākļus un paaugstinot tiesas darba efektivitāti, drošību, produktivitāti un pakalpojumu pieejamību. Šobrīd visi darbi norit pēc plāna, lai jau nākamā gada pavasarī Kurzemes rajona tiesas darbs Ventspilī noritētu jaunajās telpās,” saka TNA valdes locekle Santa Sausiņa.

005-Ventspils-tiesas-nama-KAPSULA

Comments are closed